T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KASTAMONU / ÇATALZEYTİN - Çatalzeytin Şehit Engin Açıkgöz Çok Programlı Anadolu Lisesi

2023 - 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM 2. SINAVLAR

Mrt

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer; 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin 2022-2023 eğitim öğretim yılı I. dönemi derslerinde öğrendikleri konuları pekiştirmeleri, varsa öğrenme kayıpları ve eksiklerini gidermeleri amacıyla "Dersler Cepte" adlı mobil uygulama geliştirildiğini bildirdi.

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Mesleki eğitim merkezi öğrencileri haftada 1 veya 2 gün okulda teorik eğitim, 3 veya 4 gün işletmelerde pratik eğitim alıyor.Bu doğrultuda mesleki eğitime kayıt olma şartları;

*En az ortaokul veya imam hatip ortaokulunu bitirmiş olmak,

*Sağlık durumu ilgili mesleğin öğrenimine elverişli olmak.Bu durum gerektiğinde sağlık/sağlık kurulu raporuyla belgelendirilir.

*Kayıt olacağı meslek dalı ile ilgili bir iş yeriyle sözleşme imzalamak (Sözleşme imzalanacak iş yerinde "Usta Öğreticilik Belgesine" sahip bir usta bulunması gerekir.

*Kayıt için yaş sınırı yoktur.

*Öğrenci kayıtları yıl boyu devam eder.